Поховани пилешки шницли

Поховани пилешки шницли

Ручек кој ќе го обожавате!

Состојки:

  • 500 гр пилешки гради
  • 150 гр брашно
  • 2 јајца
  • 250 мл пиво
  • сол
  • зачини

Начин на подготовка:

  1. Пилешките гради исечкајте ги на тенки шницли па истанчете ги со чекан за месо и посолете.

     

  2. Разматете јајца, брашно, сол, додајте пиво, и зачин по вкус и добро измешајте, па оставете малку да отстои.

     

  3. Смесата би требало да биде густа како тесто за палачинки. Шницлите потопете ги во направената смеса и пржете ги на врело масло од двете страни додека убаво не поруменат.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text