Толку едноставен и вкусен рецепт што ќе го правите постојано!
Состојки:
- 300 гр темно чоколадо
- 400 гр кондензирано млеко
Начин на подготовка:
- Намастете тепсија со димензии 13х18 см, па обложете хартија за печење од сите страни (и рабовите) и повторно намастете. Искршете го чоколадото, а на ниска температура загрејте кондензирано млеко (не треба да врие). Потоа додајте чоколадо и мешајте 5 минути да се растопи. Ставете го чоколадото во тепсија и убаво распоредете. Малку и протресете убаво да легне во тепсијата.
- Ставете во замрзнувач на 2-4 часа или преку ноќ. Кога колачот ќе биде готов извадете од тепсија и уживајте!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи