Срце од јагоди: Мек бисквит кој се топи во уста

Срце од јагоди: Мек бисквит кој се топи во уста

Одличен колач во комбинација со утринско кафе…

Состојки:

  • 2 јајца
  • 80 гр брашно
  • 2 лажици гриз
  • 3 лажици маслиново масло
  • 80 мл јогурт
  • 50-100 гр шеќер
  • кора од лимон
  • 500 гр јагоди
  • 1 ванилин шеќер
  • 1/2 прашок за печиво

Начин на подготовка:

  1. Разматете јајца, па додајте брашно, гриз со прашок за печиво. Додајте масло, јогурт, кора од лимон и ванилин шеќер.

     

  2. Измешајте и ставте по лажица тесто во калапи за мафини, потоа ставете по една јагода и додајте тесто од горе. Добро протресете и печете на 200 степени околу 40 минути.

Уживајте!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text