Едноставен а толку вкусен ручек: Тава со печурки и тиквички

Едноставен а толку вкусен ручек: Тава со печурки и тиквички

Направете вкусен и лесен ручек со тиквички и печурки – едноставна, а толку вкусна комбинација.

Состојки:

  • 2-3 тиквички
  • 300 гр. печурки
  • 3 струка млад лук
  • 3 лажици брашно
  • масло, сол, бибер

Подготовка:

  1. Се лупат тиквичките и се лупат траки од нив.
  2. Се става сол и се цедат, со брашно и масло на нив.
  3. Се мијат и сечат печурките, се става масло и на нив.
  4. Се пржат на масло во тава тиквичките, со печурките, се додава лук ситнет, се ставаат зачини.
  5. Се сервира.