Путер леб – свеж и мек и до три дена

Путер леб – свеж и мек и до три дена

Може да се направи со путер или маргарин, вкусот е фантастичен!

Состојки:

  • 1 кг брашно
  • 700 мл млака вода
  • 100 гр путер или маргарин + 30 гр за премачкување
  • 1 кесичка сув квасец или 30 гр свеж
  • 1 лажичка шеќер
  • 1,5 лажичка сол

Начинот на подготовка погледнете го во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Шерпица“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text