Направете прелив за пире или за ориз со супер вкус.
Состојки:
- 2-3 парчиња пилешко филе
- 400 гр. печурки
- 1-2 пиперки
- 1 тиквичка
- сол, бибер и вегета
- малку магдонос и црвен пипер
- малку масло
- 4-5 лажици доматно пире
- 300 мл. вода
Подготовка:
- Се сече на коцки пилешкото месо и се ставаат сите зачини.
- Се загрева масло и се пржи пилешкото.
- Се сечат и печурките, се динстаат со месото, се додава доматно пире, црвен пипер.
- Се става вода и се остава да крчка.
- Се крчка околу 10 минути и потоа се ставаат тиквичките со пиперките исечени ситно.
- Се крчка пак 10 минути и се трга од оган.
- Се става врз пире или ориз.
Поврзани вести на Gotvi.mk:
Чоколадни топчиња што се топат во уста