Леб со пиво и прашок за печиво: Крцкава кора и мека средина

Леб со пиво и прашок за печиво: Крцкава кора и мека средина

Ова морате да го пробате!

Состојки:

  • 450 гр брашно
  • 1 прашок за печиво
  • 250-300 мл пиво
  • малку сол
  • 1 лажичка шеќер или ед
  • 50 мл масло

Начин на подготовка:

  1. Сите состојки измешајте ги, а брашното просејте го со прашок за печиво. Изработете глатко тесто.

     

  2. Обложете плех со хартија за печење и обликувајте векна и ставете во тепсијата. Вклучете ја рерната на 200 степени и печете го лебот околу 1 час.

     

  3. Пред крај покријте со фолија. Лебот има малку покрцкава кора, а внатрешноста е неверојатно мека.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт