Ова морате да го пробате!
Состојки:
- 450 гр брашно
- 1 прашок за печиво
- 250-300 мл пиво
- малку сол
- 1 лажичка шеќер или ед
- 50 мл масло
Начин на подготовка:
- Сите состојки измешајте ги, а брашното просејте го со прашок за печиво. Изработете глатко тесто.
- Обложете плех со хартија за печење и обликувајте векна и ставете во тепсијата. Вклучете ја рерната на 200 степени и печете го лебот околу 1 час.
- Пред крај покријте со фолија. Лебот има малку покрцкава кора, а внатрешноста е неверојатно мека.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи