Направете вкусен компир со павлака од рерна и зачини.
Состојки:
- 1,2 кг. компири
- 250 мл. павлака неутрална
- 100 мл. масло
- 1 кесе пилешка крем супа
- 2 лажички вегета
- 160 гр. кашкавал
Подготовка:
- Се става компирот во шерпа, со вода колку да го покрие.
- Се вари додека зоврие и се остава уште 15 минути, да омекне.
- Се вади и лупи, се меша со павлака за готвење во сад и со крем супата, масло и зачини.
- Се пече на загреана рерна на 220 степени, со кашкавал горе, додека убаво не се растопи.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи