Кремав ручек: Компири со павлака

Кремав ручек: Компири со павлака

Направете вкусен компир со павлака од рерна и зачини.

Состојки:

  • 1,2 кг. компири
  • 250 мл. павлака неутрална
  • 100 мл. масло
  • 1 кесе пилешка крем супа
  • 2 лажички вегета
  • 160 гр. кашкавал

Подготовка:

  1. Се става компирот во шерпа, со вода колку да го покрие.
  2. Се вари додека зоврие и се остава уште 15 минути, да омекне.
  3. Се вади и лупи, се меша со павлака за готвење во сад и со крем супата, масло и зачини.
  4. Се пече на загреана рерна на 220 степени, со кашкавал горе, додека убаво не се растопи.

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text