Послужете со кајмак, сирење или јогурт.
Состојки:
- 500 гр стар леб
- 2 јајца
- 600 мл млеко
- 400 мл јогурт
- 2 лажици сирење
- сусам
- сол
- маслиново масло
- бибер
- босилек
- магдонос
- оригано
- 300 гр колбаси или чадена сланина Пекабеско
Начин на подготовка:
- Лебот исечкајте го на коцки и прелијте го со млеко и јогурт, па додајте сирење и оставете околу 20 минути за лебот да ги впие состојките. Потоа додајте раазматени јајца, зачини и на коцки исечкани колбаси или сланина.
- Смесата излејте ја во плех обложен со хартија за печење и пропсркан со неколку капки маслиново масло. Од горе посипете со сусам и повторно пропрскајте со маслиново масло
- Печете 20-30 минути на 220 степени.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи