Вечера која се топи во уста: Гурманска пита од стар леб

Вечера која се топи во уста: Гурманска пита од стар леб

Послужете со кајмак, сирење или јогурт.

Состојки:

  • 500 гр стар леб
  • 2 јајца
  • 600 мл млеко
  • 400 мл јогурт
  • 2 лажици сирење
  • сусам
  • сол
  • маслиново масло
  • бибер
  • босилек
  • магдонос
  • оригано
  • 300 гр колбаси или чадена сланина Пекабеско

Начин на подготовка:

  1. Лебот исечкајте го на коцки и прелијте го со млеко и јогурт, па додајте сирење и оставете околу 20 минути за лебот да ги впие состојките. Потоа додајте раазматени јајца, зачини и на коцки исечкани колбаси или сланина.

     

  2. Смесата излејте ја во плех обложен со хартија за печење и пропсркан со неколку капки маслиново масло. Од горе посипете со сусам и повторно пропрскајте со маслиново масло

     

  3. Печете 20-30 минути на 220 степени.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text