Традиционално германско јадење кое ќе го обожавате!
Состојки:
- 3 чадени колбаси
- 200 мл доматен сок
- 1 главица кромид
- 2 чешниња лук
- чили
- сол
- бибер
- 1/2 лажица брашно
- 1 лажичка кари
Начин на подготовка:
- На загрено масло ставете колбаси исечкани на кругови. Кога ќе се испржат внимателно извадете ги, па во таа тава ставете исечкан кромид и лук, потоа додајте чили, доматен сок, сол, бибер, брашно и на крај кари. Кратко крчкајте.
- Сервирајте така што ќе прво ќе ги ставите колбасите, па ќе прелиете со осс и потоа ќе декорирате со свеж млад кромид.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи