Сeкогаш ставајте едно лажиче кога варите зеленчук – Трик кој многу помага

Сeкогаш ставајте едно лажиче кога варите зеленчук – Трик кој многу помага

Кога вариме зеленчук  потребен ни е мал трик за да ја задржи бојата и вкусот.

Имено, потребно ни е е да ставиме едно мало лажиче сода бикарбона бидејќи таа помага за зеленчукот при варењето да ја задржи бојата, а исто така и да ги елиминира силните мириси од него.

Се става откако ќе зоврие водата, 5 минути пред да го ставите зеленчукот во неа.

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text