Мерки за шеќер во прав – Вака измерете правилно

Мерки за шеќер во прав – Вака измерете правилно

Ова се мерките за шолјашеќер во прав за полесно и појасно готвење.

 

¼ шолји се 32 грама

1/3 шолји се 43 грама

2/3 шолји се 85 грама

¾ шолји се 96 грама

1 шолја е 136 грама

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Смути со лубеница

Смути за старт на денот

За диета здраво срце и висок притисок – една шолја е лек

Неодолив сок од јаболка

Сок од домати – витамини и супер вкус

Слатка зимница: Домашен сок од крушки

Чаша на ден и ќе бидете здрави како дрен