Корона вирус: Како правилно да го дезинфицирате мобилниот телефон

Корона вирус: Како правилно да го дезинфицирате мобилниот телефон

Меѓу повеќето основни препораки за заштита од корона вирусот кои е потребно да ги следиме со цел запирање на неговото проширување, спаѓа и дезинфекцијата на мобилниот телефон.

Токму мобилниот го поставуваме на разни повшини и често го допираме со нашите раце, па затоа е потребно да знаеме како правилно да го дезинфицираме.

Погледнете ги советите на микробиолог дадени во ова видео за Британскиот Би-Би-Си сервис:

Прочитај повеќе корисни совети на Gotvi.mk:

Направете сами заштитна маска за само 2 минути

Видео: Интересен начин како вашето дете да го засака готвењето

Направете сами: Средство за дезинфекција за раце од 3 состојки

Чинат 10 денари а многу се корисни – Чепкалките не се само за чистење заби

Го фрлате отпадното масло за јадење во мијалникот? Еве како ја загадувате природата