Најважно е компирите да ги зготвите со лушпа. Измијте ги компирите под млаз ладна вода, а потоа ставете во лонец и налијте вода. Потоа посолете ја малку водата и гответе ги компирите околу 15 минути. За да проверите дали компирите се зготвени , прободете со вилушка. Ако вилушката лесно поминува низ компирот, тргнете од рингла. Компирите изладете ги колку да можете да ги излупите, па убаво исечкајте ги на еднакви делови.
Во исечканите компири додајте: сол, бибер, јаболков оцет, сок од половина лимон, маслиново масло, сечкан млад кромид, прстофат рузмарин, 1 чешне лук, свеж магдонос.
Измешајте, внимавајќи компирите да не се претворат во пире.
Послужете со месо по желба. Уживајте во фантастичниот вкус.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи