Деликатес: Пилешко со пармезан и презла

Деликатес: Пилешко со пармезан и презла

Направете супер вкусно пилешко со пармезан и презла.

Состојки:

  • 4 пилешки филеа
  • 45 гр. презла
  • 50 гр. пармезан
  • 1 лажица маслиново масло
  • 1 чешне лук
  • 1 лажица сенф

Подготовка:

  1. Се загрева рерна на 220 степени.
  2. Се реди пилешкото на плех со фолија и се става сол и бибер горе, па се мешаат во сад презла со пармезан и маслиново масло, ситнет лук.
  3. Се премачкува секое парче пилешко со сенф и се валка во смесата, па се печат 15-20 минути парчињата.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Смути за старт на денот

За диета здраво срце и висок притисок – една шолја е лек

Неодолив сок од јаболка

Сок од домати – витамини и супер вкус

Слатка зимница: Домашен сок од крушки

Чаша на ден и ќе бидете здрави како дрен

 

singlepost_text