Празот е многу корисен и здрав и треба често да се користи во исхраната.
Извор е на витамини Б6, витамин Ц како и манган.Помага со антибактериското дејство, се користи и како антиоксиданс.
Не ослободува од радикали.
Го чува телото од згрутчување, бидејќи ја разредува крвта.
Уживајте!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука