Посен ручек: Рижото со праз

Посен ручек: Рижото со праз

Едноставно јадење за посните денови…

Состојки:

  • праз
  • сол
  • бибер
  • ориз

Начин на подготовка:

  1. Празот исчистете го и продинстајте го на малку вода. Додајте ориз и уште вода, па оставете да крчка. Пред крај додајте сол и бибер и зачин по желба.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text