Колку време се вари храната во желудник

Колку време се вари храната во желудник

Знаете ли колку време и треба на храната да се свари во желудникот?
На овошјето и зеленчукот 30 минути, а исклучот е морковот и зелката на кои им требаат до три часа.Рибата иако е лесна и требаат 3 часа.

Варивата се варат 4 часа, додека млечната храна различно, киселото млеко 2 часа, сирењето 3 часа, како и кашкавалот.

Масната храна од 5-10 часа.

 

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text