Даската за сечење во кујната се полни бактерии кои тешко се чистат, па станува опасна бидејќи кога сечеме на неа, ги внесуваме во себе.
Земете лимон и сол.Ставете сол на даската и тријте со половинка лимон да ги уништите бактериите, па измијте со детергент и топла вода.
По миењето, треба правилно да се одржува.
Идеално е да и ставите малку масло по миењето, еднаш месечно.
Нека упие убаво па избришете со сува крпа.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука