Даската е легло на бактерии – Вака исчистете ја и одржувајте ја

Даската е легло на бактерии – Вака исчистете ја и одржувајте ја

Даската за сечење во кујната се полни бактерии кои тешко се чистат, па станува опасна бидејќи кога сечеме на неа, ги внесуваме во себе.
Земете лимон и сол.Ставете сол на даската и тријте со половинка лимон да ги уништите бактериите, па измијте со детергент и топла вода.

По миењето, треба правилно да се одржува.

Идеално е да и ставите малку масло по миењето, еднаш месечно.

Нека упие убаво па избришете со сува крпа.

 

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text