Рецепт кој може да ви послужи за „итни случаи“, кога немате многу време за готвење.
Состојки:
- 1 кг пилешко бело месо
- 1 крем супа од печурки
- 250 мл слатка павлака
- 100 гр кашкавал
Начин на подготовка:
- Исечкајте го месото на многу тенки шницли.
- Во длабока чинија ставете ја содржината од кесичката супа, па шницлите извалкајте ги во супата и наредете во огноотпорна чинија. Прелијте со слатака павлака и преку изрендајте кашкавал.
- Печете 30-40 минути во загреана рерна на 220 степени.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи