Класичен рецепт: Лазања со мелено месо и бешамел

Класичен рецепт: Лазања со мелено месо и бешамел

Направете вкусни лазањи со бешамел и мелено месо.

Состојки:

  • 1 пакување кори за лазања
  • 300 гр. мелено месо
  • 1 главица кромид
  • 250 гр. доматно пире
  • кашкавал, бибер и сол 
  • 4-5 лажици масло за бешамел
  • 4-5 лажици брашно
  • 300 мл. млеко

Подготвка:

  1. Се сече ситно кромидот и се динста со доматното пире.
  2. Се додава меленото месо со сол и бибер и се остава се убаво да згусне.
  3. Се прави бешамел во друга тава со тоа што се загрева масло со брашно и се додава млеко.
  4. Можете да ставите и оригано по вкус.
  5. Се зема плех и се става ред кори, па сос со меленото месо па бешамел и така се додека има смеса и кори.
  6. Се завршува со кори и горе се става само бешамел и кашкавал.
  7. Се пече на 200 степени околу половина час.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

 

singlepost_text