Ова овошје има најмногу шеќер во себе

Ова овошје има најмногу шеќер во себе

Овие видови овошје имаат многу шеќер во себе.

Мангото е на листата како овошје богато со влакна и со витамини, но и со шеќер.

Во едно манго има 45 грама шеќер.

Исто така, една чинија грозје има 23 грама шеќер.

Црешите се исто така овошје со многу шеќер, а на листата се и крушите, со оглед на тоа дека во една мала крушка има 17 грама шеќер.

Внимавајте и не претерувајте со овие овошја.

Поврзани вести на Gotvi.mk

Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки

Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости

Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки

Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости

Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука