Што да правите ако се накапете со масло?

Што да правите ако се накапете со масло?

Не ретко се случува да пржиме нешто во кујната, па да се испрскаме со маслото и да остане масна дамка на облеката или престилката, а тоа секако создава нервоза.

Ако сакате да се извади дамката, има корисен и евтин трик.

Земете бебешка пудра и ставете ја веднаш на дамката, или пак меко брашно.

Оставете 10 минути па исчеткајте убаво, а потоа исперете.

Дамката ќе ја нема.

Поврзани вести на Gotvi.mk

Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки

Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости

Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки

Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости

Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука