Едноставна торта со овошен јогурт

Едноставна торта со овошен јогурт

Вкусна торта со овошен јогурт.

Состојки:

  • 1 пакување пандишпан темен
  • 1 л. овошен јогурт
  • 400 мл. слатка павлака
  • 2 кеси желатин
  • 200 гр. еурокрем
  • малку сок од портокал

Подготовка.

  1. Се меша желатинот со осум лажици ладна вода и се остава десет минути да набабри.
  2. Потоа се загрева на тивка температура додека не се растопи, но не смее да зоврие.
  3. Се мати слатката павлака.
  4. Се става кора, па крем, па слатка павлака помешана со овошен јогурт.
  5. Се повторува постапката со исечениот пандишпан, па се става најгоре третата кора и се попрскува со малку сок.
  6. Декорирајте по избор.

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула