Вака ќе препознаете дали е сочна крушата – Плус занимливости за неа

Вака ќе препознаете дали е сочна крушата – Плус занимливости за неа

Крушите се овошје кое било послужувано од дамнешни времиња, уште на Венера во древниот Рим.

Крушите кај Кинезите се сметале за знак на бесмртност, а да се скрши или исече стебло на круша било лош знак.

Помагаат за температура, лекуваат болести на белите дробови, како и бубрезите.

Што крушата е позрела толку има посилен мирис дури и неизлупена.

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text