Крушите се овошје кое било послужувано од дамнешни времиња, уште на Венера во древниот Рим.
Крушите кај Кинезите се сметале за знак на бесмртност, а да се скрши или исече стебло на круша било лош знак.
Помагаат за температура, лекуваат болести на белите дробови, како и бубрезите.
Што крушата е позрела толку има посилен мирис дури и неизлупена.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука