Како да испечете совршено лиснато тесто

Како да испечете совршено лиснато тесто

Лиснатото тесто е вкусно и совршено за појадок, вечера или ужина, а важно за да успее е колку време се пече.

Лиснато тесто се пече во загреана рерна 15-20 минути.Важно е да биде загреана рерната за да нарасне и да биде вкусно.

Ќе биде повкусно ако го премачкате горе со матени јајца и малку вода.

Уживајте!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки