Направете совршен поован карфиол со павлака.
Состојки:
- 500 гр. карфиол
- 4 јајца
- 200 гр. кисела павлака
- 100 мл. јогурт
- 4-5 чешни лук
- брашно, сол, презла и масло
Подготовка:
- Се кине на цветови карфиолот, се обарува кратко во солена вода и се суши.
- Се става и ситнет лук и сол на цветовите кога се обарени.
- Се става масло и се валкаат во брашно, матени јајца и презла.
- Се редат на подмачкана тепсија со масло.
- Во останатите јајца од поховањето се става уште едно јајце и павлака со јогурт.
- Се прелива карфиолот.
- Се пече на 200 степени 40 минути.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт