Похован карфиол со павлака

Похован карфиол со павлака

Направете совршен поован карфиол со павлака.

Состојки:

  • 500 гр. карфиол
  • 4 јајца
  • 200 гр. кисела павлака
  • 100 мл. јогурт
  • 4-5 чешни лук
  • брашно, сол, презла и масло

Подготовка:

  1. Се кине на цветови карфиолот, се обарува кратко во солена вода и се суши.
  2. Се става и ситнет лук и сол на цветовите кога се обарени.
  3. Се става масло и се валкаат во брашно, матени јајца и презла.
  4. Се редат на подмачкана тепсија со масло.
  5. Во останатите јајца од поховањето се става уште едно јајце и павлака со јогурт.
  6. Се прелива карфиолот.
  7. Се пече на 200 степени 40 минути.

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

singlepost_text