Меленото месо е често користен производ, од него се прават многу деликатеси, но има и важни правила поврзани со него, а едно од нив е да не се замрзнува месото во оригиналното пакување.
Зошто? – Одговорот е следен:Пакувањето со кое го купувате месото е претенко за да го заштити од екстремно ниски температури.
Се става во фолија или подебела пластична кеса и во ладилник.
Следен пат обидете се за да видите разлика.
Добар апетит!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука