Појадок, мезе, вечера, па и брз ручек за работа кој лесно ќе го понесете со себе.
Состојки:
- 4 јајца
- 400 мл. јогурт
- 300 гр. брашно
- 1/3 лажички сол
- ½ лажички прашок за пециво
- 150 гр. сечена шунка
- 150 гр. рендан кашкавал
- 100 мл. масло
- 50-60 гр. кисели краставички
Подготовка:
- Се сечат шунката и краставичките, се ренда кашкавалот.
- Се мешаат во сад јајцата со јогурт, па брашно со сол и прашок за пециво, се меша и се додава брашно со сечени шунка и кисели краставички, рендан кашкавал.
- На крај ставете си и зачини по избор.
- Се става смесата во плех со хартија и се пече на 180 степени додека порумени, околу половина час до 40 минути.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт
Зеленчукова ужинка за на работа