Направете вкусни еклери со поинаков крем.
Состојки:
- 3 јајца
- 130 гр. брашно
- 50 гр. маргарин
- 125 мл. млеко
- 1 прстофат сол
- 200 мл. павлака
- 50 гр. маскарпоне
- 50 гр. кондензирана павлака
Подготовка:
- Се става во тенџере млеко со сол и маргарин и се чека да зоврие, па се трга.
- Се додава брашно потоа и се меша да се соедини тестото.
- Се лади и се додаваат едно по едно јајцата.
- Се става смесата во шприц и се прават еклери на плех со хартија.
- Се печат на 170 степени додека не пожолтат убаво.
- Се мати павлаката со миксер, се додава маскарпонето постепено и се става и кондензираната павлака.
- Се меша убаво потоа со жица и се полнат еклерите со шприц.
- Може горе да декорирате со чоколадо.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки