Направете вкусно пилешко во сос.
Состојки:
- 1 кг. пилешко месо
- 200 мл. бело вино
- 200 гр. мајонез
- 300 мл. пилешки бујон
- 3 главици кромид
- 1 лажица маргарин
- 1 лажица масло
- 1 чешне лук
- бибер, сол, магдонос, мајчина душичка
Подготовка:
- Се чисти и мие месото, се сече на парчиња и се сушат.
- Се загреваат масло и маргарин на длабока шерпа, се пржи месото да добие златна боја, се сече кромидот и се додава.
- Се меша и пржи неколку минути, се става бујонот, се става капак и се става ринглата на средна температура.
- Се крчка 20 минути.
- Се соединуваат мајонез и вино и се става ситно сечен лук, се става сосот во месото, се ставаат сите зачини, магдонос и мајчина душичка.
- Се вари 15 минути.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт
Зеленчукова ужинка за на работа