За анемија, помнење, убавина и здравје – Причини да јадете суви смокви

За анемија, помнење, убавина и здравје – Причини да јадете суви смокви

Сувите смокви се здрави и вкусни, а општата препорака е да се земаат смокви во секој облик, зошто се многу корисни за здравјето.

Имаат многу витамини А, Ц, Е и К во себе, калциум, каротен и други својства со кои ни помагаат.

Лекуваат од кожни проблеми, акни, се до тешки болести.

Имаат и многу витамини од Б групата во својот состав.

Го подобруваат и расположението кај човекот и го забавуваат стареењето.

Со 100 грама суво смокви ќе внесете 640 милиграми калиум и 162 милиграма калциум, а важни се за срцето, притисокот, за производство на црвени крвни зрнца.

Се препорачуваат на оние кои патат од анемија.

Делуваат поволно и на холестеротлот во крвта, а спречуваат и да се изгуби помнењето.

Супер избор се и за трудници.

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

singlepost_text