Нема да згрешите: Со овие трикови месото нема да е тврдо и жилаво

Нема да згрешите: Со овие трикови месото нема да е тврдо и жилаво

Постојат трикови за месото никогаш да не ви излезе тврдо и жилаво.

Црвеното месо е намирница која се спрема на стотици начини, а проблемот некогаш е само лошиот квалитет на месо, со кое тоа е жилаво.

Имено, јаболкото, ананасот или крушата ви се сојузници во борбата со жилавото месо.

Излупете едно од овие овошја и ставете на месото додека се вари или пече.

Ќе омекне, а освен тоа и аромата ќе биде супер.

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта