Кога варите тестенини има многу трикови за подобар вкус, а еден од најважните е поврзан со солта.
Ако сакате да се вкусни тестенините, да не се распаднат и да немаат горчлив вкус, ставете сол дури откако ќе зоврие водата, а не претходно додека е ладна.
Ќе бидат вкусни, нема да се лепат и распаѓаат.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука