Некои предмети во кујната ги користиме долго, иако тоа не треба да е така.
Прв пример се дрвените лажици.
Тие се менуваат секои три години најмногу.
Се менуваат и веднаш штом забележите дека се оштетени.
Кога се оштетени и пикнати или многу стари, има опасност да се развијат опасни бактерии како ешерихија коли.
Се мие веднаш и темелно по користење.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука