Руски рецепт: Гулаш кој се топи во уста

Руски рецепт: Гулаш кој се топи во уста

Месото е толку меко што се топи во уста…

Состојки:

  • 800 гр јунешко филе
  • 100 гр остро брашно
  • 80 гр свинска маст
  • 80 гр кисели краставички
  • млад кромид
  • 80 гр шампињони
  • 80 мл бело вино
  • 200 мл павлака за готвење
  • 200 мл кисела павлака Пекабела
  • 1 лажичка сенф
  • сол
  • 3 гранчиња свеж магдонос

Начин на подготовка:

  1. Месото исечкајте го на ленти со должина од 5 и дебелина од 1 см, посолете, извалкајте во брашно, печете во тава од сите страни и оставете ги на страна.

     

  2. Во тава додајте сечкан кромид, пропржете го, додајте шампињони исечкани на листови, продолжете со пржење, потоа додајте сенф, измешајте и налијте вода.

     

  3. Гответе додека виното не испари, па додајте павлака за готвење и сечкани кисели краставички. Вратете го месото, кратко згответе, тргнете од оган и на крај додајте и кисела павлака. Добро измешајте.

     

  4. Посипете со сечкан магдонос и послужете со варен ориз.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки