Мафини со лешници и џем

Мафини со лешници и џем

Направете неодоливи мафини полнети со џем.

Состојки:

  • 300 гр брашно
  • 1/2 прашок за печиво
  • 200 гр шеќер
  • 100 гр мелени лешници
  • 150 мл масло
  • 250 мл кисела вода
  • ванилин шеќер
  • 50 гр сечкани лешници
  • џем

Начин на подготовка:

  1. Измешајте во сад брашно, прашок за печиво, мелени лешници и шеќер. Додајте масло и разматете лесно со миксер, а потоа ставете кисела вода и продолжете со мешање.

     

  2. Кога добро ќе се соедини, ставете малку од смесата во корпички за печење, потоа малку џем, па повторно од смесата.

     

  3. Посипете сечкани лешници преку мафините и печете на 180 степени, околу 20 минути.

Уживајте!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки