Рецепт за совршено сочни кременадли: Маринадата ги прави да се топат во уста

Рецепт за совршено сочни кременадли: Маринадата ги прави да се топат во уста

Вака подготвените кременадли можете да ги испечете на тава или на скара.

Состојки:

  • 1 кг кременадли од врат
  • 50 мл маслиново масло
  • сол
  • зачин
  • 1 лажичка мед
  • 2 лажички сенф
  • малку рузмарин
  • оригано

Начин на подготовка:

  1. Кременадлите благо исчукајте ги и малку посолете ги. Во чинија ставете маслиново масло, додајте зачини, мед, сенф, исечкан рузмарин и малку оригано.

     

  2. Добро измешајте и секоја кременадла премачкајте ја со маринада. Потоа уште еднаш заедно измешајте и поклопете. Оставете еден час месото добро да ги впие зачините.

     

  3. Печете на скара или на тава.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text