Вака подготвените кременадли можете да ги испечете на тава или на скара.
Состојки:
- 1 кг кременадли од врат
- 50 мл маслиново масло
- сол
- зачин
- 1 лажичка мед
- 2 лажички сенф
- малку рузмарин
- оригано
Начин на подготовка:
- Кременадлите благо исчукајте ги и малку посолете ги. Во чинија ставете маслиново масло, додајте зачини, мед, сенф, исечкан рузмарин и малку оригано.
- Добро измешајте и секоја кременадла премачкајте ја со маринада. Потоа уште еднаш заедно измешајте и поклопете. Оставете еден час месото добро да ги впие зачините.
- Печете на скара или на тава.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука