Колку долго се вари цвекло – Точни минути за да биде ровко и вкусно

Колку долго се вари цвекло – Точни минути за да биде ровко и вкусно

Цвеклото е здраво и корисно особено за оние кои имаат проблеми со слаба крв.

Цвеклото најмногу задржува хранливи материи и витамини кога е свежо или варено.

Најдобро е да се исече цвеклото и да се стави во веќе зоввриена вода, па да се вари 15-20 минути.

Ако не сакате да ја загуби бојата ставете малку оцет во водата.

 

Еве како треба правилно да се мие зелената салата

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Салата Примавера

ПОСНО: Свежа пролетна салата

Енергетска салата

Свежа салата со моцарела

Освежителна салата

Како да ја подготвите превкусната Рукола салата со шери домати?

За повеќе рецепти за салати кликни тука

singlepost_text