Десерт со омилениот крем од лешник.
Состојки за фил:
- 3 шолји слатка павлака
- 2 лажици шеќер
- 1/2 лажичка цимет
- 2 лажички екстракт од ванила
- 1/2 шолја нутела
Состојки за подлога:
- 150 гр мелени бисквити
- 100 гр путер
- 1 лажица какао
Начин на подготовка:
- Мелените бисквити измешајте ги со растопен путер и какао. Добро измешајте ја смесата, додека не стане еднолична. Смесата добро притиснете ја во калап за печење и печете 10 минути на температура од 170 степени.
- Со миксер разматете слатка павлака, додајте шеќер, екстракт од ванила и цимет, па уште малку разматете. Додајте нутела, па лесно со лажица измешајте во филот.
- Филот прелијте го преку подлогата и оставете го колачот во фрижидер некое време, за да стегне.
Уживајте!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука