Деликатес: Компири полнети со праз и печурки

Деликатес: Компири полнети со праз и печурки

Направете деликатесни печени компири со фил од печурки и праз.

Состојки:

  • 5 компири
  • 200 гр. печурки
  • 1 струк праз
  • 4 лажици масло
  • 1 лажица сенф
  • 100 гр. кашкавал
  • сол и бибер

Подготовка:

  1. Се вари лупениот компир сечен на две половини и се длабат половините потоа.
  2. Се загрева масло и се додава ситно сечен праз со сечени печурки, бибер и сол и се пржи.
  3. Се трга и се додава сенф со ситнетиот компир, па се меша.
  4. Се полнат компирите ставени на плех со масло и се става кашкавал горе.
  5. Се печат на загреана рерна на 200 степени додека поруменат, 20 минути.

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

 

singlepost_text