Брз ручек и за викенд и по работа: Пилешко во павлака

Брз ручек и за викенд и по работа: Пилешко во павлака

Направете вкусен ручек, пилешко во павлака.

Состојки:

  • 500 гр. пилешко филе
  • 200 мл. неутрална павлака за готвење
  • 10 0гр. шампињони
  • 100 гр. путер
  • 2 чешни лук
  • бибер и зачини

Подготовка:

  1. Се сече пилешкото по должина и се обработува со чекан.
  2. Се ставаат зачини.
  3. Се загрева путер на оган и се пржи месото од двете страни да порумени, па се ставаат 100 мл. вода и шампињоните, па павлаката.
  4. Се ставаат зачини и лук и се крчка 15 минути.

Уживајте!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

 

singlepost_text