Направете вкусен ручек, пилешко во павлака.
Состојки:
- 500 гр. пилешко филе
- 200 мл. неутрална павлака за готвење
- 10 0гр. шампињони
- 100 гр. путер
- 2 чешни лук
- бибер и зачини
Подготовка:
- Се сече пилешкото по должина и се обработува со чекан.
- Се ставаат зачини.
- Се загрева путер на оган и се пржи месото од двете страни да порумени, па се ставаат 100 мл. вода и шампињоните, па павлаката.
- Се ставаат зачини и лук и се крчка 15 минути.
Уживајте!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки