Неодоливи колачиња со рум…
Состојки:
- 1 лажица путер
- 4 јајца
- 120 гр кафеав шеќер
- 35 гр рогач
- 60 гр суво грозје
- 2 лажици рум
- 60 гр грубо сечкано чоколадо
- 100 гр брашно
- 1 рамна лажичка прашок за печиво
Состојки за глазура:
- 70 гр чоколадо за готвење
- 1 лажичка млеко
- 1/2 лажичка масло
Начин на подготовка:
- Потопете суво грозје во рум и оставете околу 15 минути да отстои.
- Пенасто разматете омекнат путер и шеќер, додајте јајца, па смесата добро разматете ја. Додајте рогач, брашно измешано со прашок за печиво, а на крај чоколадо и натопено грозје.
- Смесата распоредете ја во калапи за мафини и печете на 180 степени околу 25 минути.
- На пареа растопете ги сите состојки за глазура и лесно прелијте по секој изладен мафин.
Уживајте!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука