Совршен прелив за колачи, палачинки, сладоледи…
Состојки:
- 200 мл неутрална павлака
- 50 гр путер
- 200 гр шеќер
Начин на подготовка:
- На средна температура растопете путер со шеќер.
- Кога шеќерот ќе почне да се карамелизира додајте неутрална павлака со непрекинато мешање.
- Густината ќе ја постигнете доколку подолго гответе.
Уживајте!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука