Уживајте во вкусен посен оброк…
Состојки:
- 6 пиперки
- 1 конзерва туна
- 200 гр ориз
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Исчистете ги пиперките. Туната исцедете ја од вишок масло. На тава со малку масло пропржете обварен ориз и туна. Зачинете по вкус, па наполнете ги пиперките.
- Наредете ги во огноотпорен сад и запечете на 220 степени околу 10 минути. Послужете ги со пире од компири.
Добар апетит!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука