Јунешка чорба – вистински зимски ручек кој ќе ве загрее во ладните денови

Јунешка чорба – вистински зимски ручек кој ќе ве загрее во ладните денови

Вкусна јунешка чорба – зимски ручек кој ќе ве загрее во ладните денови…

Состојки:

  • зеченчук исечкан на коцки
  • масло
  • зачини
  • бибер
  • сол
  • листови магдонос
  • 1 главица кромид
  • 300 гр телешко или јунешко
  • 1 лажица кисела павлака
  • 1 јајце

Начин на подготовка:

  1. Спремањето е многу едноставно. Подгответе ја чорбата на стандарден начин, како што е прикажано во видеото. 
  2. Послужете како предјадење или како главен оброк.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text