Кога еднаш ќе го пробате, постојано ќе го правите!
Состојки:
- 2 јајца
- 100 гр брашно
- 100 гр шеќер
- 2 лажици гриз
- 50 гр маргарин
- кора од лимон
- 1/2 прашок за печиво
- 120 гр кандирано овошје
- шеќер во прав за посипување
Начин на подготовка:
- Разматете јајца, па додајте ги останатите состојки и добро изедначете. Ставете во помал намастен калап за куглоф и печете на 200 степени додека не добие убава златна браун боја. Посипете со шеќер во прав.
Уживајте!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта