Деликатес: Кременадли во балсамико

Деликатес: Кременадли во балсамико

Кременадли во сос од балсамико оцет.

Состојки:

  • 4-5 кременадли
  • сол и бибер
  • 5 лажици балсамико
  • 2 лажици кафеав шеќер
  • 2 лажици масло
  • 2-3 чешни лук
  • 1 лажица доматно пире

 

Подготовка:

  1. Се двојат од коски кременадлите, се обработуваат со чекан за месо, се става сол и бибер.
  2. Се мешаат оцетот во сад со шеќер и масло, па се премачкуваат од сите страни кременадлите.
  3. Се оставаат потоа во сосот 2-3 часа.
  4. Се вадат и се пржат на две лажици масло.
  5. Се додава доматно пире во маринадата, 2 децилитри вода и ситнет лук, па се крчка месото дваесетина минути.

Уживајте!

Повеќе на Готви.мк:

Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома

Супер рецепт: Леден кафе колач

Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега

Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат

ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед