Кременадли во сос од балсамико оцет.
Состојки:
- 4-5 кременадли
- сол и бибер
- 5 лажици балсамико
- 2 лажици кафеав шеќер
- 2 лажици масло
- 2-3 чешни лук
- 1 лажица доматно пире
Подготовка:
- Се двојат од коски кременадлите, се обработуваат со чекан за месо, се става сол и бибер.
- Се мешаат оцетот во сад со шеќер и масло, па се премачкуваат од сите страни кременадлите.
- Се оставаат потоа во сосот 2-3 часа.
- Се вадат и се пржат на две лажици масло.
- Се додава доматно пире во маринадата, 2 децилитри вода и ситнет лук, па се крчка месото дваесетина минути.
Уживајте!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат
ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед