Вкусни ражничи кои ќе ги правите постојано!
Состојки:
- 300 гр јунешко филе
- 4 парчиња сланина Пекабеско
- 1 црвена пиперка
- 1 зелена пиперка
- 2 главици кромид
- 2 Пекабеско виршли по вкус
- 8 шери домати
- 5 лажици маслиново масло
- мајчина душица
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Исечете го месото на коцки, а виршлите, пиперките и кромидот на парчиња.
- Нанижете ги состојките на стапчиња. Исечкајте зачински билки и измешајте ги со маслиново масло, сол и бибер. Премачкајте ги ражничите и маринирајте ги во фрижидер околу 3 часа.
- Печете ги ражничите на скара околу 10-12 минути и сервирајте ги украсени со зачински билки, со багет или компир, по желба.
Добар апетит!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега