Ако сакате сочни и меки кременадли тогаш внимавајте на оваа грешка.
Иако сите сакаме месо без коски, бидејќи така е попрактично, сепак треба месото да се спрема токму со коска. Така се прави по споро, но е посочно. Коската додава по убав вкус.
Кога ќе го извадите месото од ладилник или фрижидер, не го подготвувајте веднаш, туку чекајте 30 минути да стои на собна температура.
Пробајте и уверете се.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Едноставно, а вкусно: Рецепт за варена пченка со зачини
Печена пченка со мексикански сос
ИДЕАЛНА ЛЕТНА САЛАТА: Туна со тестенини и пченка
КОЈ Е ГЛАДЕН? Пченкарни мафини со виршли (ВИДЕО)
Стави пченка во тава – овој ручек ќе ви стане опсесија
Сериозна конкуренција на руската салата: Брзо предјадење со праз и пченка
Најубавиот леб на светот, а никогаш не сте го пробале: Португалска пченкарна погача со мед!