Грешки при правењето кременадли – Вака губат сочност и вкус

Грешки при правењето кременадли – Вака губат сочност и вкус

Ако сакате сочни и меки кременадли тогаш внимавајте на оваа грешка.

Иако сите сакаме месо без коски, бидејќи така е попрактично, сепак треба месото да се спрема токму со коска. Така се прави по споро, но е посочно. Коската додава по убав вкус.

Кога ќе го извадите месото од ладилник или фрижидер, не го подготвувајте веднаш, туку чекајте 30 минути да стои на собна температура.

Пробајте и уверете се.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Едноставно, а вкусно: Рецепт за варена пченка со зачини

Печена пченка со мексикански сос

Лесна салата со пченка

ИДЕАЛНА ЛЕТНА САЛАТА: Туна со тестенини и пченка

КОЈ Е ГЛАДЕН? Пченкарни мафини со виршли (ВИДЕО)

Стави пченка во тава – овој ручек ќе ви стане опсесија

Сериозна конкуренција на руската салата: Брзо предјадење со праз и пченка

Најубавиот леб на светот, а никогаш не сте го пробале: Португалска пченкарна погача со мед!

singlepost_text